2022-05-29
之前未禁堂食,久唔久都會來幫襯小菜~貪佢經濟實惠,食物質素又唔差👍開返堂食都有一段時間,想食蒸魚,就諗起呢度了😚去到餐廳係六點半左右,一坐低就即刻問有乜魚😂當時有🐟紅鮪、🐟倉魚、🐟鯇魚,二話不說,即刻落單來個🐟清蒸紅鮪先😏staff聽到我地話想諗諗叫乜先再落單就即刻推介二人餐~$183,有湯、兩個小菜、一個炒菜、兩個飯同飲品~見個餐真係好抵,於是就跟餐叫一🐟清蒸紅鮪、🦑土魷蒸肉餅、🥬椒絲腐乳通菜、☕️熱杏霜、🥤凍奶茶~staff仲好貼心咁話因為蒸魚需時,所以炒菜會等魚蒸好先一齊上枱👍落完單就上例湯,大大碗😳有D🥒瓜、🦑土魷、🐷豬骨咁~唔知乜湯,煲得幾夠味,不過冇影相上來😂🐟清蒸紅鮪鯇魚,唔洗加錢;但如果要改其他魚,加 $5條魚幾新鮮,蒸得幾滑😍份量兩個人食o岩o岩好😏🦑土魷蒸肉餅🦑土魷幾多,舖晒係D芫荽下面😂肉餅薄薄一片,初初睇覺得有D細碟,但食到最尾覺得o岩o岩好😂呢個(食送)撈飯一流😋🥬椒絲腐乳通菜本身對呢個菜冇乜期望😂諗住都係細細碟,點知上枱個下,wow,都幾大碟喎😳腐乳味濃,唔會淡茂茂,好食👍飲品方面,熱杏霜very good👍同出面好多茶記唔同,呢杯一上枱已經望到好稠,唔會稀寥
貪佢經濟實惠,食物質素又唔差👍
開返堂食都有一段時間,想食蒸魚,就諗起呢度了😚
去到餐廳係六點半左右,一坐低就即刻問有乜魚😂
staff聽到我地話想諗諗叫乜先再落單就即刻推介二人餐~
$183,有湯、兩個小菜、一個炒菜、兩個飯同飲品~
staff仲好貼心咁話因為蒸魚需時,所以炒菜會等魚蒸好先一齊上枱👍 落完單就上例湯,大大碗😳
有D🥒瓜、🦑土魷、🐷豬骨咁~
唔知乜湯,煲得幾夠味,不過冇影相上來😂
🐟清蒸紅鮪
鯇魚,唔洗加錢;
但如果要改其他魚,加 $5
條魚幾新鮮,蒸得幾滑😍
份量兩個人食o岩o岩好😏
🦑土魷幾多,舖晒係D芫荽下面😂
呢個(食送)撈飯一流😋
本身對呢個菜冇乜期望😂
諗住都係細細碟,點知上枱個下,wow,都幾大碟喎😳
腐乳味濃,唔會淡茂茂,好食👍
同出面好多茶記唔同,呢杯一上枱已經望到好稠,唔會稀寥寥😍
飲落好濃郁嘅杏霜味,好足料😋
擺左陣仲要浮左層幾厚嘅皮上來😂
反而凍奶茶,朋友反映麻麻,奶茶太削🤷♀️
個餐本身 $183,$5改紅鮪,$2轉凍飲~
食物,抵食得來又高質,份量o岩o岩好👍
服務方面,staff幾有禮貌,上菜又快手👍
食緊野途中,聽到staff不停講乜客打電話來留(食送),枱面又有好多外賣,應該都深得街坊歡迎😂