2020-02-09 1290 瀏覽
心癮起想食粉麵,但又唔知食邊間好,咁岩見到商場內大大個海報寫住蝦麵店就決定去食佢地除左散叫外仲有一/二人餐,原先打算單點兩碗麵,但套餐乜都有真係好吸引落單仲可以用手機scan QR code自己落,好先進我地兩人分別叫左蝦肉肉片同海鮮麵,兩款都揀佢地推薦嘅辣味蝦湯底。湯底用蝦頭和殼及各種香料熬數小時才完成,一啖麵再配一啖湯底真係回味無窮套餐所提供嘅麵比單點細,但其實份量剛好,配料亦非常豐富,每碗麵都有足夠份量嘅芽菜同通菜,淨係麵食都已經好滿足。而小食最深刻嘅係白胡椒肉骨茶,配有兩條豬肉骨同芽菜,另外再有切件油炸鬼去蘸湯底,係套餐必點推介。一個二人套餐有齊小食、湯、菜、兩碗麵、甜品仲連埋兩杯野飲真係無得彈我地兩個食完都好飽,最緊要食物質素真係對得起個價錢,值得再食
落單仲可以用手機scan QR code自己落,好先進

• 海鮮麵
  • 白胡椒肉骨油條