2023-05-13 80 瀏覽
朗屏有好多好chill既餐廳尤其係虹方個頭, 今次黎到呢間主打東南亞料理嘅餐廳, 坐位空間寬敞所以就揀咗呢間餐廳!首先杯水加左香茅, 飲落就好似係泰國做spa之前既welcome drink, 感覺令人好relax2人餐 $358- 煙三文魚米紙沙律佢哋嘅菜式外觀別有心思, 一整塊米紙鋪係煙三文魚上, 配搭一齊食口感相當有層次- 越南素春卷配唐揚雞塊素春卷內既配菜分明, 而雞塊外脆內嫩既雞肉油脂味香濃- 手撕雞萵筍牛油果棷菜沙律簡簡單單嘅牛油果椰菜, 但食落好開胃- 蒸廣島蠔肉配和風汁三件廣島蠔煮得唔會過火, 半生熟既感覺, 鮮味仍然保留👍🏾- 咖哩雞跟飯微辣濃郁既咖哩內裡仲有薯仔蓉, 口感一流, 我就因為咁食左兩碗飯🥹- 班蘭糖厚多士配雲呢拿雪糕超香濃既班蘭醬點埋多士一齊食, 醬汁完完全全進入多士內, 每一啖都味道十足, 邪惡之選😋

2人餐 $358
- 煙三文魚米紙沙律
- 越南素春卷配唐揚雞塊
素春卷內既配菜分明, 而雞塊外脆內嫩既雞肉油脂味香濃
- 手撕雞萵筍牛油果棷菜沙律
簡簡單單嘅牛油果椰菜, 但食落好開胃
- 蒸廣島蠔肉配和風汁
三件廣島蠔煮得唔會過火, 半生熟既感覺, 鮮味仍然保留👍🏾
- 咖哩雞跟飯
- 班蘭糖厚多士配雲呢拿雪糕