2024-06-11 79 瀏覽
上網見旺角有間好抵食既燒肉, 今日就黎試下貓抓燒肉既坐位好闊落,而且滿一枱都有一個抽風口, 可以抽走油煙👍🏻見到餐廳好多人都係食超抵食烤肉套餐, 我同朋友就叫左個二人套餐再加少少肉全明星拼盤-蒜香豬五花-貓抓芝士雞-精選牛闆腱-嫩肩里肌果味-秘製牛五花-藤椒牛舌拼盤已經包括好多餐廳嘅精選肉類,當中蒜香豬五花較為推介,肥瘦參半,可以燒到外皮焦香,而且蒜味十足藤椒牛舌亦都比較特別,出面好少食辣嘅牛舌,餐廳嘅藤椒幾惹味, 小辣帶麻,越食越上癮照燒雞腿雞腿肉質嫩滑,可以配上芝士醬食,香濃奶味嘅芝士醬 令雞帶上咸香海捕虎蝦虎蝦既質素幾高,十分彈牙貓烤茄子茄子配上蒜茸&孜然粉,川味十足前菜&生菜生菜配上燒肉, 解膩一流貓抓飯貓草茶&貓檸茶貓草茶似青蘋果汁配椰果, 十分清新我哋追加咗一份牛舌同埋魷魚牛舌係牛舌芯既部分,入口彈牙,牛味香濃魷魚本身有調味, 令魷魚更惹味紅豆豆腐花&雞蛋布甸感相十分可愛,打卡一流
上網見旺角有間好抵食既燒肉, 今日就黎試下

全明星拼盤
-秘製牛五花
-藤椒牛舌

照燒雞腿

海捕虎蝦
虎蝦既質素幾高,十分彈牙

貓烤茄子
茄子配上蒜茸&孜然粉,川味十足

前菜&生菜
生菜配上燒肉, 解膩一流

貓抓飯

貓草茶&貓檸茶
貓草茶似青蘋果汁配椰果, 十分清新

我哋追加咗一份牛舌同埋魷魚
牛舌係牛舌芯既部分,入口彈牙,牛味香濃
魷魚本身有調味, 令魷魚更惹味

紅豆豆腐花&雞蛋布甸
感相十分可愛,打卡一流