2018-08-02 1030 瀏覽
係久違了的京菜通常年輕人好少會約埋班同學食中式野,多數係日韓西式比較多。但事關有位朋友好想食鴨,就揀左食片皮鴨冇咁貴既老掌櫃~啲確係唔錯既選擇!叫到一枱都係野食,當然不少得每一枱都幾乎會點到的片皮鴨我地叫左一隻,相中只係半隻,我地以為得咁少,點知之後嚟多一碟🤤薄餅上放一片鴨同青瓜蔥花等,點上醬汁一齊食 正!口水雞既汁冇想像中辣,相反佢好香辣椒味,好惹味,愈食愈上癮!睇相可知一啲都唔細條,肉都幾多幾嫩,唔會炸到老哂😍💗面頭淋上咕嚕肉個隻汁,好開胃!食完濃味野食返會覺得略為單調,只有麻醬味。但我再配上口水雞的辣椒油立即變得超好味蔥頭好香,羊肉切得略為大片,切返幾啲就可以啖啖蔥同肉🤤外面排隊的人不少,食完坐左一陣就叫我地走,不過以咁既京菜質素同價錢係好出色❤️
係久違了的京菜
啲確係唔錯既選擇!

叫到一枱都係野食,當然不少得每一枱都幾乎會點到的片皮鴨
片皮鴨
口水雞
糖醋魚

雞絲粉皮
羊肉
蔥頭好香,羊肉切得略為大片,切返幾啲就可以啖啖蔥同肉🤤

2018-08-01
片皮鴨