2022-07-18
第一次黎到大埔食麻痺英,首次光顧的感覺好有港式風情。大埔仁興街唔夠有好多食肆,入夜後,麻痺英變得特別熱鬧。這裡是超抵食的任食火鍋。由於到步時,侍應已話FULL BOOKING, 如果食就需要坐戶外枱。雖然無諗到34度的夏天都會在戶外打邊爐食雞煲。雖然食到好熱,不過好彩入夜也有少少涼風,而味道相對價錢CP價都好高。今次簡了傳統的麻痺雞煲(小辣),都是$178/位。認真超級抵食。除了原本的雞煲之外,仍有大量的選擇可以給客人ORDER。有部份收費項目,不過今次沒有試。麻痺雞煲(小辣)都有麻辣的香辣味,雞煲裡仲有大量的芫茜,芫茜控就會十分開心。而雞煲內仲有洋蔥、薯仔和翠肉瓜。煲滾後薯仔和翠肉瓜好入味爽口(Y) 雞煲份量豐富,一個煲。 四個人一齊食都完全無問題😉比大家睇下個MENU, 其實任食雞煲火鍋黎講,都算十分多選擇。個人中意食菜,所以ORDER左好多菜,蔬菜新鮮。而其他火鍋常見的食材都有得ORDER, 相信一定岩所有打邊爐的朋友黎黎食。私心推介下炸魚皮,因為全部炸魚皮都係脆卜卜,完全冇淋的,點雞煲湯黎食一流而飲品方面,都好多選擇,有甜既有無糖既有汽水既。基本上都係任君選擇。我睇MENU其實
第一次黎到大埔食麻痺英,首次光顧的感覺好有港式風情。
大埔仁興街唔夠有好多食肆,入夜後,麻痺英變得特別熱鬧。
這裡是超抵食的任食火鍋。
雞煲份量豐富,一個煲。 四個人一齊食都完全無問題😉
我睇MENU其實任飲青島啤酒都十分抵,只係每位加$15就可以任似青島。
應該吸引到一班鍾意飲酒的朋友仔。
最後,雖然戶外打邊爐係好熱,不過好有以前大排檔那種味道。值得保留呢種味道👍🏻