2024-10-16
🥪抵食便當吐司x台式食堂🍛-最近又去大角咀探朋友 佢推介咗呢間平時有叫開抵食便當嘅台式食堂😗 便當份量大份 而且配菜都幾多 仲有得加配小食 又幾抵食wor👍-🧀芝士火腿肉鬆蛋餅 $42我地叫咗一個早餐店名物蛋餅 外皮煎到焦焦脆脆 入面就係Q糯嘅口感 加上拉絲芝士同火腿 口感好豐富😝 外面仲加上咗肉鬆 同甜辣醬 層次感滿滿🥚-🍜雞脾肉蔥油拌麵 $68另外我地叫咗個蔥油拌麵 麵底係Q彈嘅手工麵🤓 蔥油都幾香 而且仲有兩大塊雞脾肉 係一個簡單平凡嘅家常好味道😙-🐣手工滷肉慢烤雞扒便當 $69滷肉都幾大粒 食到有肥有瘦肉 滷汁帶甜但唔會太撻喉😛 雞扒慢烤到外皮少少焦脆 仲有好甜嘅粟米 粉絲 滷蛋等配菜 撈埋白飯 食落好滿足呀🍱-🥪台式肉蛋芝士吐司 $56吐司有拉絲芝士已經好吸睛 而且仲有流心蛋汁 成個感覺好澎湃🤣 吐司係厚切 而且外面脆卜卜 做早餐或小食都好夾🍞-🌭黑布台式香腸 / 🦐蝦餅🍤夜市蝦捲 / 🌶️花枝丸配麻辣鬼椒粉叫咗主食仲可以以優惠價加配小食 我地㨂咗四款香口小食🤣 香腸外皮脆脆地 入面juicy😝 蝦餅同蝦捲都好香脆🦐 花枝丸幾彈牙 外面灑滿咗紅卜卜嘅麻辣鬼椒粉 入口唔會立即噴火
🧀芝士火腿肉鬆蛋餅 $42
🍜雞脾肉蔥油拌麵 $68
🐣手工滷肉慢烤雞扒便當 $69
🥪台式肉蛋芝士吐司 $56
🌭黑布台式香腸 / 🦐蝦餅
🍤夜市蝦捲 / 🌶️花枝丸配麻辣鬼椒粉
叫咗主食仲可以以優惠價加配小食 我地㨂咗四款香口小食🤣 香腸外皮脆脆地 入面juicy😝 蝦餅同蝦捲都好香脆🦐 花枝丸幾彈牙 外面灑滿咗紅卜卜嘅麻辣鬼椒粉 入口唔會立即噴火 反而係慢慢進擊 超級惹味呀🤣
☕️無糖桂花雪梨羅漢果茶
食咗咁多煎炸嘢 當然要叫番杯桂花雪梨羅漢果茶㠪下火😌 飲落有少少花香 只有羅漢果本身嘅甜味 冇另外加糖 好啱都市人飲😙
📍黑布小巷 (觀塘)
觀塘駿業街56號中海日升中心2樓C號舖