2022-07-04 1150 瀏覽
今日夜收工 成八點幾先返到屋企附近 一直都未試過呢一間餐廳 但見佢仲有開門就膽粗粗入去叫咗兩個外賣 咁啱又好掛住泰國嘅味道 一於梗係要試吓泰式嘅炒物!見到有個泰式蝦膏炒飯同埋泰式炒河! 即刻毫不猶豫就叫黎試下! 因為我係嗌外賣 咁返到屋企都需要5分鐘時間 好彩返到屋企一拎出嚟仲係熱辣辣! 首先梗係打開個炒飯!好香嘅蝦膏味道,都只係$58!大大盒! 係泰國嘅味道呀! 食落粒粒分明,面頭有蛋絲,成個炒飯嘅味都籠罩住飯廳! 連屋企人都大讚! 咁另一碟就係泰式炒河,亦都係$58,有得俾你揀豬或者雞,而我就揀咗後者!呢個泰式炒可一樣係咁香,食落都有泰式嘅味道,但係有一絲絲嘅甜味,甜味應該就係出自喺椰菜,芥蘭身上! 香氣逼人!鍾意食泰菜嘅千祈唔可以錯過!又估唔到呢個位置有間咁出色嘅泰國餐廳!一定唔會再去食過幫襯!
外賣自取