2021-11-13
估唔到係圓方都可以食到平價食物,呢間餐廳平時望落仲以為得飲品及少量甜品,但原來都有提供正餐,而且會價錢亦好相宜。今日叫左Smoked salmon breakfast($110)及Baker’s breakfast ($122)Smoked salmon breakfast($110)餐入面有炒蛋、1片牛油果蓉多士、羽衣金藍沙律及煙三文魚一片,以呢個價錢黎講CP值好高,因為份量好大,比我平時食過既Café更便宜,羽衣金藍價格本身亦都比較高,沙律用到佢都好重本,配埋一個酸酸甜甜既沙律汁,開胃又美味,牛油果蓉多士表面會有一少塊原片牛油果,也令麵包口感更豐富,食完一個餐相信已經好飽肚。而朋友點左既Baker’s breakfast ($122)入面就有2片煙肉、一個芝士芥末scone、半個燒蕃茄及炒磨菇,基本上煙肉、蕃茄及炒磨菇既味道都正常,而芝士芥末scone就比較出色,scone做到外面少少脆又唔會硬,裏面就好實淨,有少少食麵團既感覺,配埋agave syrup同埋士多啤梨果醬,癰一種食甜品既感覺呢店內設計及燈光予人一種温暖既感覺,而且提供多個座位,唔同人數都坐到,另外亦有提供沙發位置,
店內設計及燈光予人一種温暖既感覺,而且提供多個座位,唔同人數都坐到,另外亦有提供沙發位置,而家天氣凍左係度坐得都幾舒服。