📍茶A最近天氣轉凍,食返啲熱辣辣既野就最好不過😌近排茶A就推出麻辣雞煲同一人火鍋系列😈即刻試試佢!🐤重慶麻辣雞煲(半隻) $98雞煲有得揀辣度:小辣或者大辣,今次就試咗小辣🌶️等咗一陣嘢食就上枱,都唔會話要等好耐~雞嘅份量幾多,有雞翼、雞髀等嘅部位,真係有半隻雞嘅份量!雞食落幾嫩滑,肉唔會覺得柴又或者鞋口,幾juicy!!!最正係吸收晒啲麻辣汁,好入味!但食到咁上下會覺得越嚟越辣🤣所以食唔到太辣嘅朋友仔叫小辣就好啦🫣配菜方面有洋蔥、芹菜同青椒等,味道都唔錯~另外,加$12仲可以跟埋白飯同嘢飲🍹🐄穀飼肥牛 (追加配料 +$25)食到咁上下,仲可以追加配料~分別有穀飼肥牛、鮮豬膶同鮮牛肉可以揀~今次就試咗肥牛,偏肥🥸但煮完之後吸收晒啲麻辣汁又幾正!😆冇想像中咁韌;$25嚟講都幾抵食🤤🍤照燒雞扒拼吉列炸蝦飯 $68呢個飯絕對啱晒乜都想試嘅我~可以一次過試晒雞扒同埋吉列炸蝦!先講照燒雞扒,雞肉厚實,外皮煎到脆卜卜😈好邪惡啊!咬落去食到肉汁~而吉列炸蝦亦都炸得好香脆,雖然隻蝦唔係話好大隻,但勝在夠熱同夠脆😋⭐️好味指數:8/10 📍 茶A (粉嶺)粉嶺粉嶺車站路18號粉嶺名都商場2樓53-57號舖
📍茶A

🐤重慶麻辣雞煲(半隻) $98

穀飼肥牛

🐄穀飼肥牛 (追加配料 +$25)

🍤照燒雞扒拼吉列炸蝦飯 $68

⭐️好味指數:8/10

📍 茶A (粉嶺)
粉嶺粉嶺車站路18號粉嶺名都商場2樓53-57號舖