2009-07-07 214 瀏覽
星期六行完日本城 , 在門口傳來好香煎野味 , 行前附近見到有間舖頭門口煎緊雞翼尖同煙鴨胸 , 好香 所以行了入去食野 , 入到去間舖頭都幾細 , 得幾張枱 , 見到餐牌有午市優惠 , 幾平喎 , 所以同個 friend 一人叫了一個餐再加小食 奶醬多 + 凍椰香紫米露 ~ 奶醬多是2 片面包 ( 我叫了多醬 ) 幾 ok , 個紫米都好大碗 , d 椰汁好香 , 甜味適中 , 紫米都煲得幾好 , 幾好味 煙旦治 + 珍珠泡沫奶茶 ~ 煙旦治 d 煙肉幾好味 , 隻旦就熟了一d , 杯 tea 就 ok 喎 , 好似係台灣飲到過 d 咁 , 幾正 然後是雞翼尖 ( 跟克椒汁) 好野味 , 克椒汁好香但又唔係好辣 , d 翼尖鹵過好入味 食完 真係幾飽 , 價錢都好抵食 , 下次經過一定會再幫襯 , 試下其他糖水

2009-07-04
  • 椰香紫米露 / 珍珠奶茶 / 翼尖