2023-09-17
星期六下午接近三點來到這間餐廳,仍然有好多食客,證明呢度都幾受歡迎 餐廳位於旺角 T.O.P 商場5樓,唔算好就腳,不過勝在地鐵站一出就係商場,落雨都唔怕 一坐低叫完嘢食,我哋就開始食泡菜,每台枱面都有一盅泡菜,可以自己剪,仲可以無限添加前菜:好味的醃蘿蔔、菠菜芽菜,這些都可以無限添加餐飲:青檸梳打人蔘雞湯:熱辣辣的人蔘雞湯,好懷念的韓國風味 雖然人蔘味唔算好重,不過成隻烏雞都算足料,裏面仲有糯米、紅棗,都幾滋補 燉牛筋牛舌:好大碟的「小食」,煮得非常入味,牛舌夠淋唔會靭,配搭南瓜、洋蔥等蔬菜都非常好味1++ 韓牛石鍋飯:又係熱辣辣的菜式,上菜時侍應幫我們拌勻韓牛和飯,從圖片可見石鍋飯都好足料,牛肉雖然細細粒但好香,另外配搭不少蔬菜/菇,最鍾意係底部的飯焦 整體而言,餐廳環境都算不錯,座位寬敞,侍應們服務亦算殷勤,上菜、加水都算快,食物質素和價錢都合理,下次想過來試試這裏的燒肉
前菜:好味的醃蘿蔔、菠菜芽菜,這些都可以無限添加
餐飲:青檸梳打