2021-10-24
成日見啲朋友去616打邊爐,都想試好耐,呢排先知原來佢有好抵食嘅lunch小火鍋套餐,前幾日就即刻約埋朋友一齊黎打邊爐。每份小火鍋套餐都係一人一爐嘅,可以自選一款火鍋湯底、一款肉類、一款主食,仲包左好多火鍋配料,包括娃娃菜、金菇、蜂巢豆腐、蛋餃、熟帆立貝、牛丸同埋豬骨汁貢丸,好豐富,仲要只係$78!呢個價錢相當有驚喜。我揀左熔岩沙嗲湯底,呢個湯底好濃好濃,基本上完全唔洗點醬料,有啲花生醬香。牛肉方面我揀左俄羅斯金花趾,係屬於牛前腿嘅肌腱,食落好彈牙。主食方面我揀左手打烏冬,好掛湯,配埋沙嗲湯底好惹味。至於朋友就揀左鮮牛油麻辣湯,呢個湯底麻辣味十足!更重要嘅係佢嘅牛油味都好濃郁,唔似出面好多牛油麻辣湯都淨係食到辣味,食唔到牛油味。呢個湯底好正。肉類方面朋友揀左滑尾龍,係屬於牛嘅後腿,牛味濃郁。最後主食方面朋友揀左公仔麵,索曬個牛油麻辣湯底,好邪惡但好好味,我都食左好多!原來呢到午市(1200-1700)正價火鍋食品有八折,見到咁抵,為食嘅我又加多兩碟牛肉食下。蘇格蘭雪花胸肋 原價$58唔太肥,肉味濃郁,好食。英國安格斯牛前胸肋 原價$58油份豐富,啖啖滋味。洛神玫瑰茶 $15唔會好甜,打
蘇格蘭雪花胸肋 原價$58
唔太肥,肉味濃郁,好食。
英國安格斯牛前胸肋 原價$58
油份豐富,啖啖滋味。
洛神玫瑰茶 $15
唔會好甜,打邊爐飲杯洛神玫瑰茶會覺得冇咁膩。
真係幾抵食又高質,我下次都多啲黎