餐廳: 元気寿司 (淘大商場)
資訊:

2023-07-29 259 瀏覽
元氣@淘大抵食午後之選店內卡位不多 ,如果坐迴轉位,係較迫同唔舒服的所以每次阿仔都要等卡位,小朋友最鍾意個列車送餐,次次幫手拎嘢食,又開心又有滿足感。今日食午後之選,真係好抵。1A餐有三片三文魚,夠厚,幾新鮮。辛辣長鮨吞拿魚壽司上有脆片同辣醬,配合一齊食,幾好味。白鳥貝壽司,新鮮爽口。柚子胡椒鰈魚,柚子同胡椒味都唔濃,不過不失。加埋炸蝦卷,炸卷鬆脆彈牙,外層飛魚子,好食! 1D餐有炙燒珍寶燒蟹柳,蟹柳好厚,燒得好香。燒汁牛肉燒汁味好濃,好味。炙燒黑椒三文魚,無乜黑椒唔味,但燒過既三文魚,游走熟同唔之間,好味!蒲燒饅魚無骨,加汁食,好惹味!厚燒玉子不過不失,蛋較甜!1C餐有甜粟米,炸蝦卷,皇帝蟹柳、厚燒玉子同熟蝦壽司。炸蝦卷最好味,如上介紹,其餘無乜特別。每個餐都有小食同輕食,今次輕食我叫了烏冬,好驚喜!湯底清甜,烏冬彈牙。小食我叫了大板章魚燒,外脆內軟,味道不俗;炸蝦丸夠鬆脆,但無乜味;芝士薯條夠粗,點芝士醬食一流架!

元氣@淘大

抵食午後之選

店內卡位不多 ,
如果坐迴轉位,
係較迫同唔舒服的
所以每次阿仔都要等卡位,
小朋友最鍾意個列車送餐,
次次幫手拎嘢食,
又開心又有滿足感。

今日食午後之選,真係好抵。
1A餐有三片三文魚,夠厚,
幾新鮮。辛辣長鮨吞拿魚壽司
有脆片同辣醬,配合一齊食,幾好味。
白鳥貝壽司,新鮮爽口。
柚子胡椒鰈魚,柚子同胡椒味
都唔濃,不過不失。
加埋炸蝦卷,炸卷鬆脆彈牙,
外層飛魚子,好食!

1D餐有炙燒珍寶燒蟹柳,蟹柳好厚,
燒得好香。燒汁牛肉燒汁味好濃,
好味。炙燒黑椒三文魚,無乜黑椒唔味,
但燒過既三文魚,游走熟同唔之間,
好味!蒲燒饅魚無骨,加汁食,好惹味!
厚燒玉子不過不失,蛋較甜!

1C餐有甜粟米,炸蝦卷,皇帝蟹柳、
厚燒玉子同熟蝦壽司
炸蝦卷最好味,如上介紹,
其餘無乜特別。

每個餐都有小食同輕食,
今次輕食我叫了烏冬,好驚喜!
湯底清甜,烏冬彈牙。
小食我叫了大板章魚燒,
外脆內軟,味道不俗;
炸蝦丸夠鬆脆,但無乜味;
芝士薯條夠粗,點芝士醬食一流架!

2023-07-26
下午茶