2020-05-28 43 瀏覽
同朋友行街街之前當然要食飽左先有力去戰鬥,今次約左朋友黎ocio,黎度d座位好舒服,餐廳擺設都好少女feel,打卡影相一流是日餐湯 - 忌廉磨菇湯(美味指數: 😋😋😋😋)有粒粒紅蘿蔔、磨菇同薯仔薯,好濃好creamy,為跟著落去嘅一餐 係一個好開始大蝦松子仁醬意大利粉 $72(美味指數: 😋😋😋😋)烹調得嚼勁彈牙的意粉,每一條意粉都掛滿了松子仁醬,creamy的意粉之間,竟然有令人意想不到的拉絲🤤令意粉更有層次感。配料豐富的意粉除了大蝦,亦包括菇和露荀。露荀的加入令creamy 嘅意粉減少了heavy 感覺,好味而唔膩,配搭得宜,每一樣都唔會喧賓奪主黑松露野菌意大利飯 $72(美味指數: 😋😋😋😋😋)意大利飯份量真係好足,每一啖都食到滿滿既忌廉汁,加上洋蔥同雜菌既配搭更加香,不過黑松露味唔夠突出,而且意大利飯略為硬身😋整體食物質素:4 / 5💰性價比:4 / 5👍推薦指數:4 / 5

是日餐湯 - 忌廉磨菇湯
(美味指數: 😋😋😋😋)

大蝦松子仁醬意大利粉 $72
(美味指數: 😋😋😋😋)

黑松露野菌意大利飯 $72
(美味指數: 😋😋😋😋😋)

😋整體食物質素:4 / 5
💰性價比:4 / 5