2015-11-22
今日唔駛湊仔, 兩公婆去左食打邊爐, 四年前食過一次, 之後無機會再食。去到門口, 有好多款餐揀, 有任食肉既餐, 大概$15x ~$26x, 有有限肉食, 其他野任食, 大概是$69~$12x.我同老公不是食肉獸, 所以揀了$69既餐。午飯時間一時半入座, 大把位, 都有十零枱客人, 有個任食bar 枱, 有多款菜(油麥菜, 生菜, 娃娃茶), 冬菇, 雞脾菇, 各式丸類, 有芋絲, 烏冬, 拉麵, 蒟蒻, 水餃, 有炒飯, 白飯, 還有不同醬汁。我個餐有一碟牛肉拼雞肉, 老公的是牛肉拼豚肉, 叫了蕃茄, 豬骨湯底鴛央鍋。個人覺得豬骨湯底好味過蕃茄, 因為蕃茄味好假, 像是落左好多茄膏似的。牛肉同豚肉好好味, 當然有點肥, 但好好吃, 雞肉就好一般, 份量都夠我地食。自助bar所有食物都試齊, 最好味的是蒟蒻, 餃子, 烏冬都唔錯, 我狂食菜, 個牛肉炒飯都好味。大致上都無咩係唔掂, 我仲揀左麻醬, 點菜點肉都好正。這裡有任飲汽水果汁, 仲有乳酪食, 都唔錯。我們埋單都只是百零蚊, 食到飽飽, 好抵食, 有下次。
這裡有任飲汽水果汁, 仲有乳酪食, 都唔錯。
我們埋單都只是百零蚊, 食到飽飽, 好抵食, 有下次。