2019-03-12 687 瀏覽
今年除夕夜唔想同人逼住倒數,所以選擇同屋企人食餐飯靜靜地迎接2019每次都覺得自助餐分量太多,半自助形式反而適合我地多d!呢日去左東港城嗰間Mr.Steak,一早book左位,所以好快就可以入座 入到去已經覺得好有節日氣氛,餐廳好多氣球佈置,每張枱都有party帽,相信小朋友黎到會更加開心!最驚喜係餐廳仲會送一張即影即有相比我地,開始用餐前就由服務員幫我地影相,雖然只係小小禮物,但感受得到餐廳既用心半自助形式,可以先揀選想要既main course,另外salad bar同dessert corner都係任食的。沙拉選擇算多,除左可以自己選配菜類、沙律醬,亦有唔少mixed salad、pasta salad。其他冷盤就有火腿、菌類、番茄芝士等等,仲有龍蝦湯飲添!! 其實食完已經過半飽 HAHA到main course...Daddy揀左烤英國豬柳扒 $228 豬柳扒幾嫩滑,配埋蘋果蓉、薯蓉好好味,唯一不足係d野食好快凍家姐既爐烤英國嫩雞胸、煙肉野菌忌廉意大利面 $208 說實話,雞胸煎得有d老同乾水,pasta又係唔夠熱。而我同媽咪就叫左香煎三文魚柳、焗帶子、松露野菌意大利飯 $26

其實食完已經過半飽 HAHA

烤英國豬柳扒
爐烤英國嫩雞胸、煙肉野菌忌廉意大利面
而我同媽咪就叫左香煎三文魚柳、焗帶子、松露野菌意大利飯 $268 個意大利飯係熱辣辣既
 三文魚又係煎得太乾身。
香煎三文魚柳、焗帶子、松露野菌意大利飯

總括黎講,論食物價錢、種類、味道,整體係抵食既,可能節日趕住上菜,main course 一係唔夠熱、一係煎得太乾身,呢度係有少少失色。
2018-12-31
慶祝紀念