2021-12-06
今日同媽咪嚟黃大仙,當然要食下齋啦!俾我搵到一間抵食又多選擇嘅素食自助餐😆 平日夜晚去到都唔多人,個場都幾大。入座計起食一個半鐘,好夠時間慢慢坐。入去坐低之後出去行咗一個圈,發覺都幾多嘢食😮 然後我梗係樣樣都拎啲試吓啦~ 呢一碟組合係蔬菜為主,有驚喜嘅係個菜心😂 因為咬落好爽脆,又新鮮!然後隔離個南瓜都好好食,媽咪都好鍾意😋 夠淋,又唔會太甜。茄子就一向都係媽咪最愛,好滑身易入口👍🏻然後呢一碟組合係扮肉🤣 因為我唔係食開齋,所以好好奇點樣可以做到似肉既菜式。覺得最出色嘅係個咕嚕肉,酸酸甜甜好好味,食落去有肉嘅質感。之後當然唔少得要食啲澱粉質啦,炒飯同埋上海粗炒都唔錯,媽咪就鍾意食上海粗炒多啲。然後我自己就覺得炒腸粉幾好食😋 壽司係媽咪request,不過呢度個豉油唔係日本豉油,所以加咗Wasabi都有啲奇怪🤔 唯有當佢係韓國嘅壽司咁樣食~嘢飲方面都幾健康,有蘋果汁,橙汁,同埋幾款凍嘅飲料。然後我哋揀咗熱嘅羅漢果茶,聽到有客人講話唔係每次都有羅漢果茶,潤下喉都幾好👌🏻 -食飽之後仲飲咗碗木瓜甘筍湯,清清地都唔錯!總括而言,咁嘅價錢有咁多選擇,得閒帶屋企人嚟食吓都幾好,佢哋又可以有自助餐嘅
食飽之後仲飲咗碗木瓜甘筍湯,清清地都唔錯!
總括而言,咁嘅價錢有咁多選擇,得閒帶屋企人嚟食吓都幾好,佢哋又可以有自助餐嘅感覺,又食得健康👍🏻
人均消費: 💰 125(免加一)
餐廳: 日常素食
地址: 黃大仙龍翔道136號黃大仙中心北館2樓N201-N202及N226A號舖