2024-05-10
Itamomo餐廳,係我同事極力推薦嘅地方,佢話好食又抵食。原來呢間餐廳有好多分店,剛好有一間喺我屋企附近,所以今日收工後我就去試吓。收工嘅時候正值下午茶時間,我當然選擇咗茶餐來試!首先,講吓餐廳環境,地方寬敞,裝修雅致,坐得好舒服。員工友善,一坐低就即刻送上一杯水同埋餐牌,服務一流。茶餐方面,我揀咗龍蝦湯通粉、漢堡扒溫泉蛋,仲有蒜蓉多士,飲品就係凍檸檬茶。通粉煮得剛好,唔會太腍,湯底味道香濃,加咗少少胡椒粉,微辣好味👍。不過,溫泉蛋整得有啲過熟,有少少失色。蒜蓉多士烤得香脆,用咗厚切嘅方包,口感更佳。凍檸檬茶用咗檸檬汁代替檸檬片,我個人比較鍾意有檸檬片嘅。總括來講,食物同用餐體驗都令我好滿意,而且價錢只係40元,真係物超所值,經過今次嘅用餐體驗,我相信呢間餐廳已經成為我其中一間常去嘅飯堂。