2023-10-11
做完運動,老細叫我買外賣返屋企食,口淡淡想食啲辣嘢,近近地行落觀塘廣場就有間川菜,平民化裝修~好彩我係買外賣,因為全場滿座!店員畀個code我自己點餐~要讚吓佢個電子點餐系統又真係幾好用,版面十分簡潔,唔似得有啲餐廳淨係落單已經想講粗口!!同埋好欣賞佢外賣用長膠袋,湯粉冇咁容易打瀉!佢有唔同湯底揀,我要咗個椒麻湯底(少麻),最鍾意食薯粉,佢有寬粉同細粉,想有咬口就梗係要寬粉啦!!自選粉可以揀三個餸,我大貪啲揀夠四個~:金菇、魚肉餃、鮮墨魚丸同埋潮式豬肉捲。因爲係老細叫買外賣,所以揀咗個炸豬扒、牛柏葉同炸墨魚嘴呢啲香口嘢……真係好少見有墨魚咀食,我就梗係叫個爽滑魚皮醒自己啦!!原來佢個小辣都幾辣,好彩牛柏葉叫咗BB辣…😅😅總括嚟講,食物美味,尤其喜歡佢個炸豬扒,真係非常入味,炸得鬆軟又唔會乾曬~老細都大讚!魚皮夠曬爽滑,配埋麻辣汁真係辣到出汗~🤣😅墨魚嘴亦非常爽口彈牙!🥰雖然個外賣飽到一個點~最重要係價錢夠平,睇怕下次買外賣又有多個選擇啦!