2020-07-04
🌸$29意粉配糖水套餐??🔥今次同大家分享的就係好好味好抵食嘅糖水店!!🤩小妹之前常日食呢間,不過最近冇點食,今次再黎食翻,味道一樣都係好正🥳同埋依家仲做埋飯意粉🍝,提前訂位堂食仲有8⃣️折優惠🤪🌼黑白·仙草·豆腐花系列$35(紫薯·椰汁)(😽8.0/10)呢個影起相得黎顏值好高!呢個仙草豆花系列仲有其他口味,芒果,榴蓮,蜜瓜都有!(見後圖菜單),不過小妹鍾意紫薯🤣佢啲椰奶分開,可以轉黑糖汁or腐竹糖水,紫薯真係整得好味😋豆花口感啱啱好,搭配普通但係味道食上黎都係幾好,紫薯真係好掂🤪🤪🌼紫有你$38(😽8.3/10)呢個真係好豐富啊😍 樣樣都有齊曬,一次可以食曬所有唔同的配料 😛呢個入面就有芋圓,豆花,仙草,紫薯泥,小丸子,配埋椰奶,真係要讚下佢啲椰奶味道好濃郁,唔稀唔稠,調得啱啱好🥰 芋圓好有咬口同埋蕃薯味都食得出黎,紫薯泥好扎實味道好純好香🤪啖啖都係紫薯,推薦大家食呢個🥳🌼海底椰燉奶$29(8.2/10)呢嘅就係傳統糖水,下面就係蛋白燉鮮奶,上面都有好多海底椰同埋牛奶🥛,我地揀左熱嘅,都有凍嘅揀,蛋白燉奶香醇奶味好足,海底椰就好似椰果咁,不過就係份量較少,一下就食完😭🌼樹記腐竹雞蛋薏米
(紫薯·椰汁)(😽8.0/10)
🌼紫有你$38(😽8.3/10)
呢個就係傳統糖水中嘅養生系列🤣🤣聽個名就知道好養生好健康🤪,雞蛋都有一個,有腐竹有小丸子有西米,個人都係鍾意比較新式一啲嘅糖水🥰