2016-07-01
去屯門找朋友,朋友介紹有間德國野扺食得黎,味道也不錯。所以就去食個晚飯。向市中心行過去,好快就到達。去到好彩剛剛有位。如果唔係唔知要等幾耐,因為入面得幾張枱,不算太大。Furstenberg Hell 啤酒 $62店員介紹我飲呢杯德國啤酒。因為我想飲一杯淡淡地嘅麥味嘅啤酒。飲落確實不錯。淡淡地,但又有麥香味。啱我呢d飲唔到太濃味啤酒嘅人。煙三文魚凱薩沙律 $128分量好充足嘅沙律。洋蔥,菜亦好爽脆新鮮。我覺得有5人份量。墨西哥香䓤芝士薄餅 $88個芝士薄餅 配上鷹嘴豆醬一起食真係好好食。好fresh。超多芝士😍外脆內軟,加上濃濃嘅芝士裡又混有了葱,令個味更香😋拎超薄餅,芝士向超絲的😆西班牙辣肉腸併風乾火腿 $148因為好鍾意食辣肉腸,Parma ham。所以就叫左呢個拼盤😍鹹度剛好。我將塊Parma ham夾落個墨西哥薄餅一齊食,我覺得好好味☺️香腸拼盤 $158由於我地都唔食羊肉腸,所以就叫咗呢個拼盤。食香腸點少得茄汁,同芥辣😍呢度呢芥辣係甜甜的。有點像 honey mustard 。香腸味道不會過於濃味,送啤酒一流。美式燒排骨 $158呢個排骨係用咗15種香料來葉制。個source幾
分量好充足嘅沙律。洋蔥,菜亦好爽脆新鮮。我覺得有5人份量。
呢個排骨係用咗15種香料來葉制。個source幾好味。甜甜的,但又有少少微辣。好惹味。排骨好腍,唔會乾晒,不錯。我無諗到薯條會咁好食,超級脆,但裡面好軟熟。食到停唔到口。正呀😆
無諗到有咁大份。呢度仲會切好才上枱。等你不用切得咁辛苦。皮焗得頗脆的,肉又不用太韌or dry。一路飲啤酒一路歎豬手,一生一大樂也。佢嘅酸菜都好好味。食左後會有減肥膩嘅感覺。
呢度真係幾抵食。價錢不貴,食物份量又夠,味道又好。下次會帶家人黎試下。