2018-10-19 45 瀏覽
黎到天后 朋友說有間相當出色且價錢便宜嘅越南菜 一於就去試試! 我地夜晚7點黎到 座位已經坐得滿滿 好彩都順利入到 但都要搭枱 過多陣已經要排隊啦!我地點左蟹膏蕃茄湯檬同三色蛋豬扒飯 本身想點多個小食米紙蝦卷 但已經售罄!蟹膏蕃茄湯檬 (可以轉河粉) 配料有蟹膏餅 札肉 蕃茄 豬紅 豆卜 香菜 芽菜 生菜 相當豐富 湯底亦好濃郁 蟹膏餅鮮味十足 店員話係由蛋 蟹肉 蟹膏製成 難怪咁有蟹味 鍾意食蟹嘅朋友一定會愛上!三色蛋豬扒飯 方形嘅三色蛋 裡面有啲蘿蔔絲 豬肉碎咁 味道清淡得黎好食 豬扒烤得唔會太腍 另外佢附送嘅菜湯係出奇地好飲!牛油果沙冰 感覺更像奶昔 因為沒有任何碎冰 入口非常順滑卻濃郁 淡淡嘅牛油果味 滿意!另外 聽聞呢度嘅甜品好出名 我地7點到達 都已經全部售罄 建議如果想黎試甜品嘅一定要再早啲到!