2019-06-17 3093 瀏覽
今晚屋企無飯食, 出左官塘同屋企人簡單食個晚餐, 見官塘廣場行前d多左好多野食, 見到依間冰室門面靚靚仔仔, 於是就入去試下~ Dragon city cafe 龍城冰室 6點幾入到都幾乎半滿座啦, 入面裝修又幾靚仔幾企理除左主餐牌之外, 仲有是日晚餐, 寫明幾月幾號, 睇黎係日日都唔同既~ 岩哂啦, 呀爸話想食小菜, 呀媽又話想食西餐, 一人一個唔洗爭跟餐餐湯, 可揀菠菜忌廉湯, 羅宋湯同埋中湯, 我地每樣揀左一個, 我就最中意中湯! 唔咸唔淡, 媽媽就中意羅宋湯話夠辣海陸空什扒意粉是日晚餐A~大堆頭! 62蚊有齊豬扒雞扒魚柳, 意粉上面仲有蕃茄蓉, 仲包埋餐湯同飲品, 真係不錯鳳梨咕嚕肉依個係係主餐牌度揀既, 十分足料, 咕嚕肉同配菜既比例幾乎係1比1, 唔會得幾粒肉比你, 最驚既厚粉咕嚕肉無出現到之餘仲幾香口添!招牌黑椒牛柳鐵板鐵板上枱一刻既滋滋聲永遠都係最吸引架估佢唔到個牛柳咁厚, 仲有兩塊咁多牛柳軟腍無根, 有厚度所以口感好好, 另外配既黑椒汁辣辣地勁惹味屋企人都對依個鐵板餐好滿意呀~京蔥醬汁爆牛肉是日晚餐B~ 平時食飯都食一半only, 但係依個餸攪到我食下食下撈左成碗飯
Dragon city cafe
龍城冰室

6點幾入到都幾乎半滿座啦, 入面裝修又幾靚仔幾企理

鐵板上枱一刻既滋滋聲永遠都係最吸引架
估佢唔到個牛柳咁厚, 仲有兩塊咁多

招牌黑椒牛柳鐵板

屋企人都對依個鐵板餐好滿意呀~

京蔥醬汁爆牛肉
是日晚餐B~ 平時食飯都食一半only, 但係依個餸攪到我食下食下撈左成碗飯! 肥死了, 京蔥吸哂d類似燒汁既醬, 勁香!
京蔥醬爆牛仔柳

撈飯一流

牛肉大大塊

茶餐廳熱奶茶係我既最愛, 依度既茶味香濃, 唔錯!

依度出品真係唔錯! 食物有水準之餘又大大份, 無啦啦比我發現左依間好味又抵食既冰室, 同屋企人家常便飯又多個選擇啦
2019-06-11
京蔥醬爆牛仔柳