2020-01-05 1697 瀏覽
近日餐廳改左名做農場餐廳,好似連menu都轉埋,以往有$28肉醬意粉(雖然都冇食過),但改名後好似冇左。但仍有我鍾意食的豬扒意粉配蒜蓉汁加牛脷,都只係$64咋。塊扒依舊大大塊,加$15就有三片牛脷。牛脷超腍,豬扒煎到脆邊,塊扒有少少脂肪,煎到勁香,怕肥嘅我都忍唔住要食埋呀。意粉唔會煮過腍,配蒜蓉汁一流😋。仲有少少菜,係椰菜同番茄,中和下肉嘅油份。朋友叫嘅係9安士西冷($88),仲有肉眼選擇,貴少少 ,9安士都係$98咋,呢個就留番下次試啦。嘩,9安士對於我黎講都幾大份喎,男士或者可選12安士。塊扒夠晒厚,order 左五成,店員真係煮出五成的效果,絕不馬虎。可配黑椒汁/香草汁/牛肝菌汁等等,選擇夠多,梗有一款啱你。呢間餐廳係呢區食扒的不二之選,價錢親民又好食。但如果你你為左食環境或者要同朋友吹水,可能就要另覓地方喇。