2023-06-02 25 瀏覽
今晚去咗呢間 Cafe 享用佢哋限時二人餐,真係好抵食!先試咗佢哋嘅煙三文魚,配上啲酸種包,味道清新,又唔會太重身,好適合當前菜😍😍周打蜆湯都好好味,湯底濃郁,啲蜆都好新鮮,唔會有咩腥味,令人開胃😋😋主菜係安格斯牛板腱(6oz)配薯條,我哋揀咗5成 熟,啲牛肉煮得剛剛好,肉質幾嫩滑,薯條炸得啱啱好,外脆內軟,啲醬汁令佢更加香脆可口👍👍自家製蕃茄醬阿根廷紅蝦藍青口意粉,啲意粉煮得好彈牙,啲紅蝦炸過幾特別,同埋啲青口都好鮮甜,配上啲自家製蕃茄醬,味道好濃郁,好食到食哂😚😚我地另外仲叫左原隻龍蝦牛油果沙律,啲龍蝦肉質鮮甜,起肉配上啲牛油果同沙律醬,味道更加豐富,係一道健康又美味嘅菜式👌👌焦糖燉蛋同巴斯克芝士蛋糕都好出色,焦糖燉蛋好滑好香,而巴斯克芝士蛋糕好濕潤,芝士味都好濃郁,絕對係甜品愛好者嘅首選😍😍飲品方面,我哋揀咗Matcha Latte同Lychee & Rose Twist,Matcha Latte好濃郁,而Lychee & Rose Twist又香甜又解渴,兩款飲品都好好味😋😋總括而言,呢間 Cafe 嘅限時二人餐真係好抵食,食材新鮮,菜式豐富,味道出色,甜品同飲品都好好味,令人

總括而言,呢間 Cafe 嘅限時二人餐真係好抵食,食材新鮮,菜式豐富,味道出色,甜品同飲品都好好味,令人有種全新嘅餐廳體驗。下次一定會再嚟同朋友一齊享受呢份美食🥰🥰

📍 The Yell-Owl Cafe (旺角)
旺角通菜街29號地舖

#香港美食 #香港必食 #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodpic #hkfoodie #hkfoodies #foodblogger #berryfoodie #berry旺角 #cafe #西餐 #打卡 #靚靚甜品 #龍蝦 #alldaybreakfast