2024-05-08 38 瀏覽
朋友之前介紹話黃埔站對出有一間抵食麵包店,今日難得經過,當然入去睇睇啦!點知真係有被燒到,見到入邊好多唔同種類嘅麵包同蛋糕同埋pastries,我都買左幾樣返屋企食,結果真係幾好食啊,價錢仲要好親民!我今日要咗個抹茶紅豆方包,提子鬆餅,老婆餅,最後都要埋一包曲奇。包曲奇好重牛油味,食嘅時候仲有微暖,感覺超級新鮮,老婆餅雖然係典型傳統中國店舖先有,但係呢度嘅質素都幾好,提子鬆餅亦都好好食,鬆軟得來夠dense!what查紅豆方包亦都好軟熟,食得出有抹茶味,紅豆亦都好大粒!我見呢度都有賣好多唔同款式嘅生日蛋糕,全部啲造型都好得意,相信街坊都可以嚟呢度買生日蛋糕俾小朋友!