2020-09-25
日本就去得多啦不過日本拉麵我就麻麻哋🤣🤣🤣不過都唔知點解,好多人都鍾意食拉麵,唯獨是我不太喜歡。今日同我最好個friend行街,佢突然間同我講想食拉麵🍜,佢話嗰間拉麵超好味😋,話由開舖到而家一直有幫襯,就咁食咗四年,仲話冇一間好味過佢。聽佢咁講之後,我覺得都幾吸引,就咁入咗去食了淨係望下門面,都有少少日本的味道,就算冇得去日本🇯🇵,入去食返個麵當去咗囉🤣望落去個樣都算吸引原來佢一共有四款湯底-魚介 -鰹魚味 -沙旬魚味 -海蝦味聽講魚介豚骨絕對要必食,所以我就揀咗佢啦🤣食嘢,第一件事要試吓佢個湯底試咗一啖,我覺得我好似俾人打通左任督二脈咁,感覺成身嘅骨骼都食到好濃郁嘅魚湯。我真係冇作大,我食過咁多拉麵,真係覺得呢個魚湯係最好味的。可能因為佢夠濃郁,所以我比較喜歡。因為出邊好多湯底都係好稀,所以我唔太鍾意。面底都好彈牙,豚肉都幾大塊,而蛋都係普普通通一個蛋咁。佢仲有一個好處面底可以自己選擇小/中/大而我揀咗中份量。爭啲食唔晒🤣其實我覺得少份量已經足夠👍總括來講,最吸引我嘅係個湯底,真係冇得彈。而麵底又有得選擇,應該都好適合唔同食量嘅人士,呢方便值得一讚👍有機會下次可以試吓另一款湯底
不過日本拉麵我就麻麻哋🤣🤣🤣
不過都唔知點解,好多人都鍾意食拉麵,唯獨是我不太喜歡。
聽佢咁講之後,我覺得都幾吸引,就咁入咗去食了 淨係望下門面,都有少少日本的味道,就算冇得去日本🇯🇵,入去食返個麵當去咗囉🤣
原來佢一共有四款湯底
-魚介 -鰹魚味 -沙旬魚味 -海蝦味
聽講魚介豚骨絕對要必食,所以我就揀咗佢啦🤣 食嘢,第一件事要試吓佢個湯底
面底都好彈牙,豚肉都幾大塊,而蛋都係普普通通一個蛋咁。
佢仲有一個好處
面底可以自己選擇
小/中/大
而我揀咗中份量。爭啲食唔晒🤣
其實我覺得少份量已經足夠👍
有機會下次可以試吓另一款湯底