泰Grill (天晉匯)

Thai Grill (PopWalk)
2023-08-19 9 瀏覽
今次同老公拍拖揀咗嚟將軍澳呢間泰國餐廳食飯,2個人300零蚊埋單食到勁飽…肉碎生菜包本身我係超鍾意食生菜包,所以去親食泰國嘢都會叫,呢度都無令我失望,我哋揀咗少辣都好惹味,生菜上枱時係冰凍,而且好新鮮乾淨爽脆,食完會想再食。老公因為食得辣所以話再辣啲應該會更惹味,所以佢話下次要賣甩我叫返正常辣度😂串燒(3串)我哋叫咗雞牛豬各一,全部都燒到好香口,裡面keep到肉汁,跟埋嘅沙嗲醬好香好好食,我拎埋嚟撈飯🙈原條菠蘿海鮮炒飯炒飯加埋菠蘿好香甜,海鮮都唔少,有青口、蝦、魷魚,再有好甜嘅燒菠蘿,俾我老公食晒👍🏼冬蔭功湯金邊粉(雞肉)冬蔭功好香,揀左少辣都好香口,好有椰香,青檸味都好出,微酸好惹味,金邊粉軟硬度適中,呢個$62好抵食,有麵仲可以飲埋湯,我哋差唔多清晒碗😂食泰國嘢我一定會叫珍多冰🍹,有得飲又有嘢咬,但呢度嘅珍多冰真係好大杯,仲要只係38蚊,你睇佢拍埋落杯正常size嘅青檸可樂度,就知大杯幾多,超抵飲👍🏼食完飯仲可以喺出面慢步一吓,掛滿晒燈都幾浪漫㗎👍🏼

肉碎生菜包

串燒(3串)

原條菠蘿海鮮炒飯

冬蔭功湯金邊粉(雞肉)

食完飯仲可以喺出面慢步一吓,掛滿晒燈都幾浪漫㗎👍🏼