2019-07-26 294 瀏覽
間唔中想食清啲食平啲就會諗起屋企附近嘅唐記~今日同男朋友兩個人就去左買唐記外賣回家食,買到好似食放題咁😂我哋點咗一個鳳爪排骨飯,鵪鶉蛋燒賣,牛肉球,叉燒包,菜肉包,糯米卷,再加一個砵仔糕😆佢每日都有一個精選嘅特價飯只需要廿蚊,但係今日好想食鳳爪排骨飯所以就用原價買 (其實都只係$25,有飯有肉有菜又大兜仲想點?!😂)排骨完全唔韌幾好食,啲飯軟硬程度適中👍而家都比較少喺酒樓見到鵪鶉蛋燒賣,但係唐記有賣👍 好足料,有豬肉有蝦肉仲有一粒鵪鶉蛋係面頭,口感豐富😋 蝦同豬比較爽口,加埋鵪鶉蛋好香,配搭好夾👏牛肉球幾滑,仲有馬蹄喺裏面,好爽口,加埋絕配既喼汁,好味!😁 (其實底下嗰塊腐皮吸咗牛肉精華同喼汁都好好食,完全唔可以忽視🙊)我不嬲覺得唐記包點嘅包喺鬆軟過另一間中式包點 😅呢個叉燒包肥瘦啱啱好,唔會過甜又唔會過鹹菜肉包嘅椰菜爽口,啲肉滑身,完全唔會一pat野,連我媽咪都好中意食😀糯米卷好紮實,外層嘅麵包鬆軟, 唔油膩,食一個都幾飽😅😅個砵仔糕超級多紅豆!超足料!! 煙韌程度同甜度啱啱好👍食完呢堆嘢我哋兩個都勁飽, 唔使茶位唔使加一 ,好抵😂😂😂
間唔中想食清啲食平啲就會諗起屋企附近嘅唐記~
鳳爪排骨飯

排骨完全唔韌幾好食,啲飯軟硬程度適中👍
鵪鶉蛋燒賣

山竹牛肉球

我不嬲覺得唐記包點嘅包喺鬆軟過另一間中式包點 😅
叉燒包,菜肉包

呢個叉燒包肥瘦啱啱好,唔會過甜又唔會過鹹
糯米卷

糯米卷好紮實,外層嘅麵包鬆軟, 唔油膩,食一個都幾飽😅😅

個砵仔糕超級多紅豆!超足料!! 煙韌程度同甜度啱啱好👍
食完呢堆嘢我哋兩個都勁飽, 唔使茶位唔使加一 ,好抵😂😂😂
2019-07-26
外賣自取