2019-07-16
朋友話係得寶商場開左一個自助食素的餐廳,叫齊齊素, 價錢又平質素又好,約埋朋友星期六下午去食先,得寶商場係九龍灣站B出口, 一出去天橋向左方向行便到, 好方便。餐廳位於地下 (牛下商場外)。我地打算食午餐, 先睇下價錢, 午餐一至星期日, 成人$78, 小童$58。晚餐星期一至五, 成人$128, 小童$98, 星期六日 成人$148及小童 $118。餐廳十分光鮮, 並以先排隊購票後入座, 餐廳坐滿9成, 眼見都係街坊多。餐廳主張環保, 希望客人只取一份餐具, 而且要自行將餐具, 廚餘分開, 好欣賞呢個做法, 尤其有小朋友可以教導惜食,自動自覺收拾餐具。食物枱有分沙律,甜品,飲品,熱盤,炸物小食,湯類,飯麵等等, 沙律好受歡迎, 沾上芝麻醬好開胃, 清清個胃可以食啦 ~炸物區估唔到有咁多款, 有2款PIZZA, 炸薯條, 蒜蓉包, 炸餃子, 饅頭等等, 至少10種, 而且食晒都好快加添食物, 唔會真空好耐。我中意食炸薯條, 因為加左SHAKE SHAK粉, 好惹味, 仲有豆沙煎堆仔, 好正呀!食左一輪炸物就去搵下熱盤, 熱盤大約有8款, 素菜為主, 啱晒想食菜的朋友, 仲有懷舊狗仔粉及
沙律好受歡迎, 沾上芝麻醬好開胃, 清清個胃可以食啦 ~
食左一輪炸物就去搵下熱盤, 熱盤大約有8款, 素菜為主, 啱晒想食菜的朋友, 仲有懷舊狗仔粉及上海粗炒, 包保一定食得飽飽及滿足。當日食得最多係南乳羅漢齋, 冬菇豆腐好入味, 炒腸粉又係好入味, 炆蓮藕好淋, 送飯一流。
凍的飲品有2款,檸檬水及蝶豆花茶, 好清涼, 有驚喜既係有有機南非國寶茶, 我本身每日都飲, 有益健康。
問過職員晚市會更多野食, 加上又唔貴, 同朋友約定下次食晚餐啦! (記得係OPENRICE網上訂位,有ASIA MILES呀)