2015-04-22
好耐冇寫過食評了,得閒要追返下先得呢;尋晚剛食完放題新鮮滾熱辣就寫左你先啦。組長o係放題界 (XD) 都算做幾多人識,我記得曾經都食過銅鑼灣分店的,都覺得味道唔錯而 CP 值都高的,始終佢價錢唔算貴所以唔會要求好高嘛。收工同朋友約定去尖沙咀搵食,行去亞士厘道都係貪佢選擇多又唔使點等位;見佢 7pm 前入座只係 $148+10% per head,決定入去怒食發洩一下。店舖面積唔太大,都有兩三檯客食緊了;兩個人被安排了在四人檯。座位以放題黎講都算坐得幾舒服,檯同檯之間唔太迫,又唔算太嘈靜靜地都唔錯。打開 menu 一睇都係放題大路野,選擇都算幾多丫;不過一開波梗係叫刺身同串燒啦。( p.s. 個人幾欣賞佢o既點餐方法,跟 menu 填 no. 去點餐,相比起出面好多餐廳係五顏六色分哂類o既點菜紙,咁樣感覺上比較環保呢 ) 飲品有唔少罐裝飲品選擇,啤酒都係任飲咖,亦可以散叫 sake。三文魚牛油果軍艦 - 個人好鐘意食牛油果,不嬲都覺得佢同三文魚好 match 咖,而且重點係佢塊紫菜好脆 ( 好怕 d 軟 lum lum 的 = =+);所以好鐘意呢個呢。天婦羅 - 點左三文魚,冬菇同大