2021-11-09
上水終於都有牛摩+!!之前喺其他分店食過火鍋放題,今次就嚟試吓燒肉放題。星期一晚上嚟到都幾多人等位,而可以食燒肉嘅枱只有四張,所以如果想食燒肉最好早啲嚟拎飛呀。呢度主要係qr code落單,部分火鍋配料、壽司小食、飲品同甜品就自己出去拎嘅,選擇都幾多。我哋揀咗Lv.2 米國特選和牛燒肉 (100 分鐘),送牛摩和牛盛(9品)同刺身5點盛。牛摩和牛盛(9品)擺盤好靚牛肉嘅品質好有驚喜,油脂分布均勻,肉味濃郁,一啲都唔韌。私心覺得最正嘅係美國SRF安格斯和牛牛板腱,燒到七成熟,再點少少鹽同燒肉汁,非常好食!刺身5點盛估唔到火鍋燒肉放題店送嘅刺身都咁好食刺身全部都好新鮮,尤其係墨魚同甜蝦,好想encore~呢個放題套餐有幾款「主打」一定要點:米國特選和牛牛肩脊肉、米國牛板腱、米國特選和牛一口骰仔牛同米國牛肩脊肉。坊間有啲放題店係頭一round就畀啲靚肉,但之後追加嘅肉就冇咁靚,而牛摩+就絕對冇呢個問題!無論叫第幾round肉,品質依然keep得住咁好,由頭好食到落尾,超抵讚牛油栗米好甜好香,燒菠蘿酸酸甜甜好多汁味噌青瓜係即食嘅,味噌唔會太鹹,配埋啲新鮮爽口嘅青瓜食,好夾好清新,可以解吓膩,再
味噌青瓜係即食嘅,味噌唔會太鹹,配埋啲新鮮爽口嘅青瓜食,好夾好清新,可以解吓膩,再加強戰鬥力,食更加多肉