2018-11-27
今日相約左一個好耐無見既朋友出黎行街,唔知係呼因爲太耐無見,所以特別多野講,所以行到咁上下,我地搵左一間坐得比教舒服既餐廳坐低食個tea,繼續吹水。結果,比我地搵到呢間古早味。我地比佢既招牌吸引左,覺得好有風味特色,同佢個名一樣好有古早既味道。下層門口既另一邊無賣台式飲品。餐廳既位置位於樓上,沿路經過既梯級,佢既牆壁都係畫左好多色彩繽紛既壁畫,望落去特別醒神。入到餐廳後,比我既感覺大大不同,壁畫就再沒有了,簡簡單單以綠白色、木系為主,坐落非常舒服😌下午茶非常抵食,價錢都係$48,仲可以用半價優惠價加一d台式小食。同埋可以加錢轉台式飲品。我地都係叫左古早味牛三寶麵。牛三寶包括牛筋、牛腱、牛肚。牛筋又滑又腍,牛腱大大腱,佢既size 可以過佔左碗麵既一大半,肉質軟腍,而且好香口,非常入味。牛肚亦都大大條,而且好爽滑。湯底味道十分濃,忍唔住飲左一大半碗湯,一d味精味都無,就算飲完d湯都唔會覺得口渴。鳳梨檸檬水果茶 $33呢杯真心抵飲。水果茶味濃,真材實料。入面既水果種類多到數唔駛。例如、菠蘿、西瓜、士多啤梨、火龍果、奇異果、檸檬、等等,生果非常新鮮。跟餐飲都係補返差價🤗,抵到爛。檸檬冬瓜蜜
古早味牛三寶麵
古早味牛三寶麵
鳳梨檸檬水果茶
鳳梨檸檬水果茶 $33
檸檬冬瓜蜜
呢杯唔駛要甜都已經夠甜夠味道了。本身既冬瓜茶已經夠甜,飲落有淡淡既檸檬味,非常fresh😌