2019-05-06 82 瀏覽
今日去尖沙咀行街,經過韓國街附近, 天氣有D天陰陰仲有雨,想搵個地方食野 又可以避雨。見到呢間火鍋店, 外面望入去幾似係韓式火鍋特式,但原來係台式涮涮鍋,見價錢抵食,所以都唔使考慮太多晏晝食咩就入去試。整體餐廳環境幾舒服衛生,無好勁既油煙味,食落都舒服, 打開MENU臭臭鍋有9個選擇,每個鍋入面配搭唔同既餡料同湯底,每款可以跟粉絲或者白飯, 我想食得再豐富D, 加錢轉卥肉飯,飲品可以轉台式特飲,大約每個鍋大花費$100左右, 比起其他火鍋店係抵食 落完單好快已有得食,有咩野正得過天下流流打邊爐丫我叫左芝士牛奶鍋, 蕃茄白豚鍋先黎左蕃茄白豚臭臭鍋,職員好細心, 每個鍋底點火暖住食物, 先試左蕃茄湯底 飲一啖好醒神足料,而且配料甚多,數埋一共有十幾款, 有肉丸, 豚肉, 各式蔬菜, 配埋卥肉飯, 送飯一流 之後黎芝士牛奶鍋, 個人認為湯底岩岩好,好香芝士奶味, 加上配料多到驚食唔哂既情況,不過最後都冇浪費食物,晏晝又唔趕行程,邊坐下邊食,又爽又抵食。打邊點少得食肉,肉味唔錯,幾好食, 配上粉絲, 粉絲連湯底一齊食, 更好味 呢鍋有好多新鮮菜蔬,幾健康,而且湯底可以邊食邊飲。 飲品揀左個檸檬

落完單好快已有得食,有咩野正得過天下流流打邊爐丫
我叫左芝士牛奶鍋, 蕃茄白豚鍋

飲品揀左個檸檬疏打特飲,飲落口感唔太甜,不錯
份量夠食 如果三五知己愛打邊爐絕對值得