2023-08-01 66 瀏覽
喺荔枝角D2 Place有唔少小店,今次去呢間台灣小店,見到都好多人幫襯,可能因為價錢都好平民,選擇都幾多,而且仲係可以帶寵物嚟嘅餐廳,所以吸引咗好多附近上班族同埋居民。本身冇諗住食雞煲,但係見到一份全隻嘅雞煲只係買$138 ,覺得超級吸引,我哋就點咗麻辣口味,上菜嘅時候真係嚇咗一跳,估唔到$138有咁大煲,唔好期望佢係四川味道嘅麻辣,佢係台灣麻辣嗰一種多啲,都好欣賞佢放好多配菜例如香芹芫荽同埋蔥頭,雞件係有泡過油嘅,金黃色好靚仔,而且啖啖肉。另外都有嗌啲配菜當火鍋一齊食,我覺得蜂巢豆腐都係必點嘅,放落去入晒未係正。另外就點咗一個拌麵,滷牛肚同埋牛腱都好入味,而且有落乾蔥調味,口感好豐富。另外點左個肉燥湯青菜,清清地得來又有有啲功夫,幾好。我覺得呢度嘅飲品水準都幾好嘅,叫咗一個市面比較少嘅甘蔗清茶少甜,甜度非常適中,清清地唔會太甜,有時唔想飲奶茶嘅時候呢個係一個好選擇。總括嚟講呢度嘅嘢食都幾好嘅,平日簡簡單單唔想煮飯,又想平平哋食一餐,呢度係一個不錯選擇!