2021-01-20
有時都會去始創地庫食野,曾經去過,今次再去見到店內裝潢很新,門口有摩天輪,餐廳內有天燈燈飾,食桌上有小天燈擺設,甚有台灣的特色,每處都可以跟朋友打卡,享受美食。見到餐牌上有台式夜市牛扒,非常吸引,加$1就有第二份,又或者改選後頁的飯,小食,麵都好抵食。兩個人食真係好抵,配搭又多樣化,仲可以開心share台式夜市牛扒配上黑椒汁很惹味,牛肉有肉汁,微紅,肉質嫩滑。仲有太陽蛋流心很滋味,薯仔切角去皮,很creamy又有口感。紅燒牛肉麵是我最常吃的台式料理,牛肉入味,半筋半肉充滿骨膠原,麵質彈牙,湯底微辣,我覺得唔錯。小食點了酥炸腐皮蝦卷,我對香口野情有獨鍾,餡料是爽口墨魚膠及蝦膠,酥炸腐皮很滋味。特飲都唔錯,四季春水果茶用上台灣高山特級茶葉,茶味香濃,配上繽紛的水果,味道酸甜。黑糖芋芋鮮奶奶味香,仲有芋泥很幼滑,加入黑糖很香甜。