2020-02-18
今日要過海,又搵間野食埋先番屋企,隻佬話想食台灣野,見到呢間都開左一陣子,應該唔會再勁排隊,一於去試下佢 !! 到左門口好在唔太駛等位,但都 full hse,勁呢 !店員好快安排左我地係兩人位置,唔駛答枱就好 !! 我地即刻睇下有咩自己想食,哈哈 !! 眼闊肚窄既我又黎料 ... 正餐都未食已經想食甜品 !! 俾人鬧 ... 哼 !好啦 ... 我填左 2樣野,其他隻佬話事 !! 我食既係 紅燒牛筋牛腩米粉,勁大碗 !! 我個甜品冇望喇 ... 入面牛肉唔多,有2塊肉同2塊筋,但米粉堅多 !! 仲有湯底既蔬菜 ~~ 正 !! 牛肉同筋好淋,味道唔差 !! 價錢係抵食 ~另外隻佬話要食細既 魯肉飯,同埋滷青菜,其實佢寫燙青菜會好少少,我以為佢有魯肉飯既汁 ... 個飯我覺得好味 !! 唔會太肥,味道都ok,個汁唔會太多,唔錯 ~另外呢個我俾佢個名扼左,哈哈 !! 話說我好愛台灣既蜆同絲瓜,所以見到呢個湯係 蓮藕蜆湯,對眼即刻 "" 咁,黎到係老火湯咁都有少少失望,ANYWAY 佢都係正常湯黎既,咪就係阿媽煲既老火湯多左蜆既味道 !! 哈哈 ~~ 成碗都好足料 !我地仲叫左個鹽酥雞,呢個
我地仲叫左個鹽酥雞,呢個唔錯,夠鹽 !! 上次我地去既一間... 要問佢拎鹽 !! 超 O 咀架 ... 哈 !! 呢個夠脆又夠味,如果佢俾埋九層塔就更好喇 !! 好味 ~~
黎食台野梗係要叫珍珠奶茶啦,我叫既係 胚芽珍珠奶茶,而隻佬既係 仙草奶茶,唔錯 !!