2019-08-18
點解放假先至嚟落雨🌂?我諗大家喺呢個週末一樣有同感🤦🏻♀️ 無得出去玩,唯有出去 #商場 行吓,#振興經濟🤪 只可惜 #小秘書 財力不足,都係坐抵食個飯最實際😝 原身我哋想去@元氣壽司」食去壽司嘅🍣 。不過咁啱 #MCL店 裝修緊,我哋唯有改去隔離間 #餐廳「吉豚屋」食🐷🐽 我哋坐抵嘅時候已經差唔多3:30😅 可以用 #下午茶餐 嘅價錢食 #午餐,正合 #小秘書 嘅 #經濟原則🤪 呢次我要嘅係 #吉到豬扒定食 再另加兩隻 #吉列炸蝦🍤(promotion $5@) 餐牌價係$55🥳 不過材料同份量似乎跟 #正餐 無咩分別。#吉豚屋 對 #客人 同 #食物 都幾有誠意嘅,每份 #定食 🍱 都係 #即叫即做,可能因為佢哋嘅主打都係 #炸物,所以一定要保持新鮮🥢 #定食 入面除咗有 #吉列豬 🐷 同 #炸蝦🍤 之外,仲有碗 #豚肉湯 都係落足料㗎😁 而且佢哋嘅 #炸物 都做得好鬆化、而且一啲 #油膩 嘅感覺都冇👍🏻 反而我覺得件 #吉列豬 就乾身咗啲,但係味道都好好呀👍🏻 以 #街坊價 嘅價錢食呢餐,我覺得質素唔差喎🥳