2013-07-26 822 瀏覽
補祝男友生日,Openrice有六百幾二人優惠,幾抵。大家要準時到,因為勁粗蟹腳只出二三轉。首先一開波都係拎左勁粗蟹腳先,真係好正好鮮味,其他凍海鮮試左少少,不吃也擺。轉戰生蠔,有專人即開,個人平時不太好蠔,但係南非個隻真係齒夾留香,一d都腥,有一兩隻超鹹,不過我都食左有記錄最多ge11隻蠔!之後食魚生,有三文魚、油甘魚、鯛魚同八爪魚,個人只好三文魚,幾鮮,男友話油甘魚好肥美! 但最大敗筆係個師傅,切到散曬影響口感,拎左三次,三次都係咁~再黎煙燻食品,d煙三文魚唔知點解好紅咁色,不過味道係正常ge;而巴馬火腿加蜜瓜都幾好。仲有都幾特色ge即溶芝士,但好快乾,個人不太好。熱食就好睇唔好食,冇一樣野係可以encore的,飲左中湯,好油。到甜品有好幾款,不算多,件件細細件可以試曬,不過都冇一款想encore,唔難食但普通,而軟雪糕一如大家所講,係淋到近乎溶ge。除餐茶一杯仲有任飲氣水。整體黎講以咁ge價錢質素算中上,主要食生蠔同蟹腳回本,人少少唔洗排大隊,可覆桌。
勁粗蟹腳
即開生蠔
2013-07-11
10 分鐘 (堂食)
勁粗蟹腳
即開生蠔