2023-05-19 388 瀏覽
星期六下雨天來到奧運行街,順便醫肚,見好耐無食Pizza,走到了Pizza Express望望。見到新推出了一個夏季menu叫意享森夏,一個pizza配啤酒飲不過$248,抵食!!套餐包了一個雙重蝦肉意大利青瓜薄餅,面頭有超多的蝦肉,配上青瓜片竟然出奇的好食,加上餅底厚薄適中,焗得焦香,配合起來,唔會太膩又啖啖肉,好啱送啤酒。最驚喜係有個啤酒杯送,啱晒隔離個大肚腩酒鬼!啤酒可選Peroni Nastro Azzurro/Peroni0.0%或無酒精飲品,我地選了無酒精的Peroni,大大杯夠冰凍,啤酒味亦夠,幾好飲。雞肉蘋果沙律沙律菜夠新鮮爽脆,雞肉唔乾,仲有青蘋果、合桃、車厘茄、紅莓乾等,食落酸酸甜甜又有清新開胃。香烤芝士椰菜花芝士脆脆由3種芝士,包括車打芝士,意大利羊奶芝士及巴馬臣芝士,混合而成,配上淡味的椰菜出來的效果幾驚喜,食落脆口帶咸香。焗蘑菇配芝士蘑菇釀入了芝士及羅勒香草醬,鋪滿了茄醬,簡單的配搭但好食。蜜桃冰茶茶味幾濃,有陣桃香,香甜消暑。Tiramisu口感濕潤,尤其咖啡酒味好濃,入口creamy帶甘,cream亦幼滑。一排無食pizza,偶然一餐,反而有驚喜,一改以往

雞肉蘋果沙律

香烤芝士椰菜花

焗蘑菇配芝士
蘑菇釀入了芝士及羅勒香草醬,鋪滿了茄醬,簡單的配搭但好食。

蜜桃冰茶
茶味幾濃,有陣桃香,香甜消暑。

Tiramisu

一排無食pizza,偶然一餐,反而有驚喜,一改以往覺得pizza的厚重膩感,pizza express幾合我口味。
2023-05-13
午餐