2022-04-25
$138 就有哂貴嘅食材丼,唔怪之得係新蒲崗餐廳排列頭幾位!唔好以為價錢平就將貨就價,除食材新鮮外,亦見賣相有花過心思!尤其是海膽用木板上,真係為打咭以設😁除海膽味甜外,三文魚籽粒粒飽滿,拖羅蓉肥美,嚟這裡唔食這個丼真係會後悔!午市定食有包沙律同麵豉湯,麵豉湯不是普通貨,料非常多,真係見到餐廳用心去維持食物質素!同行人叫咗叉燒拉麵,兼用優惠價追加帶子刺身同吉列生蠔!相比丼的話,拉麵就有少少比下去,唔係話唔好味,係丼做得十分出色啫!帶子非常鮮甜,唔似係冰鮮雪藏貨👍🏻👍🏻吉列蠔:炸粉唔厚,蠔亦唔會炸到乾身!再叫熔岩海膽魚餅,唔好睇佢烏卒卒嘅外表,入面包住流心嘅海膽,真係好食到不得了最後試埋個海膽豆腐,豆腐好香黃豆味同滑,完全唔同“百x”嘅質素,海膽就係味濃嘅加拿大膽,真係絕配!餐廳仲免收加一添,所以係同區食日本菜的話,海膽仔已經係我不二之選了
帶子非常鮮甜,唔似係冰鮮雪藏貨👍🏻👍🏻
吉列蠔:炸粉唔厚,蠔亦唔會炸到乾身!