2024-11-12 192 瀏覽
Add some Thai 閨蜜話觀塘有一間泰式嘅下午茶餐廳,假期二百零蚊呢就可以食到一個主菜,盒子有六份鹹甜點,仲可以揀餐牌上面嗰啲特飲添。唔單止咁樣椰子雞湯可以飲嘅,仲有仲有就係嗰個芋頭西米露好特別。入到去餐廳呢,就見到好似度假風情嘅泰式佈置,仲有啲流水嘅波波。好可以用嚟打卡,入到去入邊仲有一個充滿意嘅風情,好多各式各樣藝術嘅餐碟牆可以打卡。等我地而家一齊睇吓有啲咩食! 「泰西六宮格盒子」下午茶 Tea Set ☕️主食,三揀一!由於是日嘅材料供應有轉變,所以我哋就叫咗一個冬陰功海鮮意粉。冬陰功還原咗泰式嘅風情,仲有好多海鮮喺入邊,混合意粉咗之後感覺好特別。呢個啦六宮格盒子有六款材料,鹹甜都有,賣相一流,而且味道好食嘅!鹹點:脆炸洋蔥圈脆炸薯格泰式炸雞七味雞軟骨鹹點即叫即炸好新鮮熱辣,最鍾意食佢個七味雞軟骨,夠晒惹味!甜品:熊仔椰汁米線芒果雙色糯米飯欣賞佢個芒果糯米飯,芒果夠晒甜,糯米飯就煙靭。熊仔椰米線就用嚟打卡一流。跟餐有兩杯特飲,閨蜜好鍾意熊仔,所以佢今次叫咗熊仔嘅飲品,而我就鍾意食雪糕,所以就叫咗偏重味道體驗嘅飲品。冰鎮卡通泰迪檸茶 🧸🍋☕️賣相一流,淨係個泰迪熊仔都已經好可愛
Add some Thai

椰子雞湯同埋芋頭西米露(自己裝任食)

等我地而家一齊睇吓有啲咩食!
「泰西六宮格盒子」下午茶 Tea Set

「泰西六宮格盒子」下午茶 Tea Set ☕️

冬陰功海鮮意粉

呢個啦
六宮格盒子

有六款材料,鹹甜都有,賣相一流,而且味道好食嘅!

鹹點:
脆炸洋蔥圈
脆炸薯格
泰式炸雞
七味雞軟骨

鹹點即叫即炸好新鮮熱辣,最鍾意食佢個七味雞軟骨,夠晒惹味!

甜品
熊仔椰汁米線
芒果雙色糯米飯

特飲

冰鎮卡通泰迪檸茶 🧸🍋☕️

賣相一流,淨係個泰迪熊仔都已經好可愛。他的熊仔入邊係手打檸檬茶,除咗熊仔嘅溶化你嘅檸檬茶嘅濃度越來越高!好特別,一個特味道!

泥漿浴沙冰(朱古力、濃縮咖啡、牛奶、朱古力雪糕)
朱古力雪糕,味道濃郁,混合咗咖啡牛奶之後有一種似食緊Oreo嘅感覺。好有朱古力嘅滋味。

下午茶價格:
平日 $198
假日 $228

性價比:

食物質素:

環境:
六宮格盒子
椰子雞湯同埋芋頭西米露(自己裝任食)
「泰西六宮格盒子」下午茶 Tea Set
冬陰功海鮮意粉