2022-01-31
呢排晚飯冇左堂食,日日都食屋企飯間中都想食酒樓的菜😆今日就專登訂左個虎蝦伊麵自選小菜餐,外賣拎番屋企食,佢哋個4人餐都好抵食,只係388就有一個湯蝦伊麵一個炒飯,仲有2個自選小菜🤤😍湯就有兩個選擇分別係花膠老雞湯或海皇瑤柱粟米羹,我哋就揀咗花膠老雞湯😍花膠份量好多,真係夠晒足料!雞湯味道都好香濃,有白胡椒的香味,仲有雞的甜味🥰真係100分‼️另外四人餐仲有跟上湯老虎蝦伊麵和廚皇炒飯,個人就較喜歡炒飯😌屋企人都成日話我係飯桶🤪伊麵份量都好多,用上湯煮的伊麵都入味!另外兩個小炒就叫左蒜香雞和椒鹽豬扒😆都係平時去酒樓或者食小炒都好鍾意叫的,估唔到拎到番屋企都仲熱熱地,而且冇淋曬,因為係個飯盒剪左少角😌蒜香雞大家都好快食曬,雞的皮夠香脆,雞肉夠蒜味🤤椒鹽豬扒都值得講下,外賣番到去都冇淋曬,炸皮簿脆👍🏻佢有辣椒調味,令到椒鹽豬扒辣辣地好惹味😛🤓
湯就有兩個選擇分別係花膠老雞湯或海皇瑤柱粟米羹,我哋就揀咗花膠老雞湯😍 花膠份量好多,真係夠晒足料!雞湯味道都好香濃,有白胡椒的香味,仲有雞的甜味🥰真係100分‼️ 另外四人餐仲有跟上湯老虎蝦伊麵和廚皇炒飯,個人就較喜歡炒飯😌 屋企人都成日話我係飯桶🤪伊麵份量都好多,用上湯煮的伊麵都入味!
另外兩個小炒就叫左蒜香雞和椒鹽豬扒😆都係平時去酒樓或者食小炒都好鍾意叫的,估唔到拎到番屋企都仲熱熱地,而且冇淋曬,因為係個飯盒剪左少角😌 蒜香雞大家都好快食曬,雞的皮夠香脆,雞肉夠蒜味🤤椒鹽豬扒都值得講下,外賣番到去都冇淋曬,炸皮簿脆👍🏻佢有辣椒調味,令到椒鹽豬扒辣辣地好惹味😛🤓