2023-08-26
土耳其菜我一直都想試,最近行過荃灣見到呢間餐廳,令我心郁郁想試吓土耳其菜究竟係點嘅,所以今日收工特登過嚟荃灣試吓佢😎😎餐廳裝修都有土耳其風,座位度幾闊落,仲要有幾款套餐,價錢又唔貴,二人餐都係$2-300👍🏻浮雲沙律沙律入面有啲酸酸甜甜嘅醬汁,都幾開胃,另外蔬菜款式又多同新鮮,好爽脆雞肉洋蔥圈呢個味道幾特別,有洋蔥同雞肉嘅味道,比起普通嘅洋蔥圈更有質感更好食,加埋枱上三款中東醬汁,味道更豐富烤雞卷餅卷餅好足料,中間滿滿嘅烤雞同埋蔬菜配料,烤雞味道夠,配埋爽脆嘅蔬菜,口感十足中東牛肉牛肉炆得夠淋,醬汁味道係似印度咖喱,有好多香料喺入面,烤餅點呢個醬汁嚟食,好好食好夾蒜油烤餅烤餅少少煙靭又香口,餅底帶點香脆,食到蒜香同麵粉嘅味道芒果&原味LassiLassi 喺印度餐廳都有飲過,今日土耳其餐廳嘅版本味道都好好,原味有香濃嘅奶香同乳酸味,芒果既就多左一種芒果香味,兩杯既甜度都岩岩好
浮雲沙律
雞肉洋蔥圈
烤雞卷餅
中東牛肉
蒜油烤餅
烤餅少少煙靭又香口,餅底帶點香脆,食到蒜香同麵粉嘅味道
芒果&原味Lassi