2022-11-20
唔講唔知,原來秀茂坪寶達街市係有條美食街!環境乾淨、企理,街坊老友記都行得舒服,完全有別於一般街市比我哋嘅感覺🤘🏻!各間食店價錢都好抵食,今次吸引到我係一間叫串爸爸🍢嘅小食店。..見到佢嘅小食種類真係好多,串燒、小食、炸物,仲有意粉喎!佢哋都好貼心咁有張點心紙比大家畫返想要嗌嘅嘢食👍🏻👍🏻。.因為係買返屋企加餸,所以嗌咗唔少炸嘢小食。老闆好好人,用咗保溫袋幫我裝晒啲嘢食(好認真,好揼本呀🤘🏻!),而且佢哋啲炸物都會用包有錫紙嘅紙袋或者用盒裝,咁就可以儘量保持食物溫度同味道喇👍🏻!.拎到返屋企打開都仲係熱辣辣,我媽咪都好快即刻拎碟裝起佢!倒咗個魷魚鬚出嚟先發現原來份量係好多!!分享吓啲嘢食先👇👇!招牌原條茄子。果然係招牌,我同屋企人最鍾意都係呢個!蒜蓉好足料,好入味,茄子又夠晒淋,撈飯食好濃郁好正😋😋!.炸一口雞粒 。呢個雞粒炸粉好薄有驚喜!好香口,就算凍咗啲都覺得幾好食👌🏻👌🏻!..炸魷魚鬚,我媽咪話愈咬愈好食!果然魷魚鬚都係唔會令人失望,配埋杯可樂,咬住夜晚睇電視就啱晒喇👍🏻!.另外今次仲買咗燒花枝丸、極上一口牛、招牌燒雞翼、燒玉子雞腎同香脆雞軟骨,所有野加埋埋單都唔使200蚊,就可
招牌原條茄子。
炸一口雞粒 。
香脆雞軟骨,所有野加埋埋單都唔使200蚊,就可以過足口癮食晒唔同嘅香口小食✌🏻✌🏻!
順帶一提,老闆好有禮貌好好人呀😄😄!見到每次有人過嚟落單,佢都會提醒要等幾耐,比客人考慮返。我都留意到串爸爸係有得嗌網上外賣平台,住秀茂坪或者觀塘區嘅街坊,可以考慮吓!