2023-04-22
成日行過水門雞飯都見到大排長龍,一直都好想試下呢到嘅泰式雞飯🤩,今日見人龍唔多就入去試下🤪餐廳裝修雖然簡單,但就好有泰國地道嘅感覺🥺去泰國食海南雞嘅回憶返晒黎☺️🌟水門雞飯 $54水門雞飯係必食😍雞皮脂肪唔多,皮薄,雞肉嫰滑,仲起埋骨,蘸上醬油都係好好味🥰,泰國米飯軟硬適中,香味十足,仲送埋冬瓜湯,飲落仲有超香胡椒味,同係泰國食到嘅味道好相似🤩🌟 海鮮冬陰公湯金邊粉 $60冬蔭公湯底酸辣惹味,非常足料,有青口、爽口蝦仁、魷魚、草菇,金邊粉份量亦好足夠,大大碗好抵食🤩🌟串燒 $14/串有雞肉、豬肉兩款,我地叫左4串雞肉,雞肉串燒外層搽滿沙嗲汁,超入味,點埋心秘製花生醬更惹味😆🌟泰式奶茶 $22茶色係橘紅色,味道正宗,同係泰國飲到嘅一樣味道😜🌟芒果糯米飯 $58叫左個飯後甜品,芒果甜中帶微酸,糯米飯煙煙韌韌,加上香濃既椰奶,食完大滿足🥰
🌟水門雞飯 $54
🌟 海鮮冬陰公湯金邊粉 $60
🌟串燒 $14/串
🌟泰式奶茶 $22
茶色係橘紅色,味道正宗,同係泰國飲到嘅一樣味道😜
🌟芒果糯米飯 $58