2022-06-28 152 瀏覽
SOGO 血拼完,去咗附近嘅Gustoso Burger簡單買個漢堡回家!小店主打漢堡,鋪面唔大,只做外賣生意,亦因為咁,漢堡價錢唔貴,$39-$88已有交易,喺銅鑼灣區算係非常親民。漢堡除咗分豬、雞、牛、海鮮及和牛系列之外,仲有埋素Burger,選擇多樣化。我揀咗牛油果脆雞堡($58),材料簡單,有脆雞,牛油果醬,牛油果片,洋蔥,車打芝士及番茄,配搭雖然穩陣,但味道唔錯,特別係塊脆雞,炸得香脆唔油膩,咬落肉質嫩滑之餘仲帶有肉汁,唔會炸得好乾。漢堡包咬落唔會好空氣感,比較紮實,如果烘得脆口d就更有口感啦。不過始終返到屋企先食,隔咗15min左右,牛油果醬開始有少少變黑,影響賣相。如果將洋蔥擺喺牛油果醬下面,可以減慢氧化速度。+$19升級套餐,有3粒香芋地瓜丸及一杯$18飲品。香芋地瓜丸好有驚喜,唔會炸得油膩,入面係軟綿香甜嘅香芋地瓜蓉,雖然邪惡但好味!呢度飲品同樣好多選擇,有梳打、珍珠奶茶、鮮奶、朱古力同芝士奶蓋系列。天氣熱,揀咗杯凍白桃烏龍茶(原價$26,補$8),茶味香醇,帶有淡淡白桃香甜清新,消暑一流。落單後先見到原來糖度同冰量都有得揀,如果店員主動問一句會更好。

+$19升級套餐,有3粒香芋地瓜丸及一杯$18飲品。