2019-09-08
經常係附近食早餐,發現原來開左間車仔麵,一於就約埋住觀塘的朋友來食,入到店鋪就先係收銀落單,選擇都幾多,除左基本揀三個餸一麵之外,佢都仲有幾個套餐“大B套餐”“細B套餐”同埋一個素食餐,唔想再諗食咩,所以就揀左大B餐,朋友佢就要細B餐。落完單就望住個mon,等左陣見到自已號碼就有得食,大B餐有魷魚,魷魚好爽,大腸就好入味,我要左個小辣,辣度啱啱好,唔會搶左其他味,而朋友的細B套餐,見到都好多餸,試左佢一舊蘿蔔,煮得好淋,完全入晒味,還有發現B哥有好多小食,就揀左個香茅雞翼,同埋炸蝦餅,估唔到小食做得一樣出色,全部都係即叫即炸,蝦餅熱辣辣,咬一啖已經覺得好彈牙,加上又大件又厚身,而雞翼就炸得表皮好香脆,亦都真係有香茅味,食左咁多野,最後都有叫番杯特飲,咖啡紅豆冰,紅豆好淋又甜,可以消減一下啲油膩,整體都好好味,下次再食其他。
落完單就望住個mon,等左陣見到自已號碼就有得食,大B餐有魷魚,魷魚好爽,大腸就好入味,我要左個小辣,辣度啱啱好,唔會搶左其他味,而朋友的細B套餐,見到都好多餸,試左佢一舊蘿蔔,煮得好淋,完全入晒味, 還有發現B哥有好多小食,就揀左個香茅雞翼,同埋炸蝦餅,估唔到小食做得一樣出色,全部都係即叫即炸,蝦餅熱辣辣,咬一啖已經覺得好彈牙,加上又大件又厚身,而雞翼就炸得表皮好香脆,亦都真係有香茅味,食左咁多野, 最後都有叫番杯特飲,咖啡紅豆冰,紅豆好淋又甜,可以消減一下啲油膩,整體都好好味,下次再食其他。