2022-09-05 120 瀏覽
屯門港鐵站A出口附近工業區嘅呢一間隱世大排檔,佢地嘅小菜有鑊氣,有風味。而且呢間鋪頭一到晚飯時段就好多人坐滿曬,更加有好多名人黎拜訪過添! 鋪頭有冷氣房,不過因為都好多booking, 如果想坐得舒服啲就記得提早預約~入到去第一樣要讚嘅係樓面啊姐,雖然佢做到身水身汗,但依然好好禮貌,仲有親切笑容幫我地落單,呢種服務態度抵讚!✅招牌咕嚕肉 🐷 $108呢味餸係鋪頭非常多人叫,所用嘅豬肉彈牙帶少少肥肉,應該係梅頭肉,用料唔錯。咕嚕肉炸至酥脆唔乾身,而汁醬甜酸度適中,好食~😋✅椒鹽鮮魷 🦑 $108另一樣多人叫嘅野食係椒鹽鮮魷,魷魚食到有簡單調味,然後薄薄地裹粉炸至金黃,而且酥脆可口,再配以炸蒜炒至熱辣辣,非常惹味~😝✅蝦醬通菜牛肉 🐮 $98牛肉嫩滑,而通菜用左青骨通菜,好鮮嫩。蝦醬味濃,唔會死鹹,相信係調味方面做得唔錯!
✅招牌咕嚕肉 🐷 $108
✅椒鹽鮮魷 🦑 $108